DRINGEND PROBLEEM?
HULP NODIG BIJ UW PROJECT?

CONTACTEER ONS

VERWARMING OP GAS

Condensatieketels, installaties, aansluitingen, depannages, ....

Energiezuinig wonen staat steeds hoger op de agenda, zowel bij nieuwbouw als renovatie, en zowel op de particuliere als op de projectmarkt. Verwarming maakt hier een niet te onderschatten deel van uit.

Ook SanYvan draagt een duurzame verwarming hoog in het vaandel, en kiest hiervoor voor verscheidene toonaangevende fabrikanten, waaronder bijvoorbeeld Vaillant. Een cv-ketel op gas, mazout of een nieuwe condensatieketel? Geen probleem!

Voordelen van verwarming op aardgas

 • De kostprijs


  Met stip op 1: de kostprijs! Aardgas is tot op heden nog steeds een van de goedkoopste energiebronnen. De exacte prijs zal uiteindelijk afhangen van verschillende factoren, zoals het verbruik, de respectievelijke energieleverancier, maar ook jouw woonplaats.

 • Weinig moeite


  Bovendien zijn er ook geen ingrijpende werkzaamheden vereist om een huis op aardgas te kunnen verwarmen. Je hebt geen opslagtank nodig zoals bij stookolie het geval is, en een aansluiting op het aardgasnet is meestal snel geklaard. Het kost met andere woorden weinig moeite om over te stappen op aardgas.

 • Altijd voorradig


  Een koude douche wanneer de mazoutleverancier je willens nillens in de kou liet staan, of wanneer je zelf een bestelling vergat door te geven, behoort met aardgas nu écht wel tot het verleden. Aardgas is altijd voorradig en wordt direct en continu aangevoerd tot naar jouw woning.

 • Kwalitatieve bron van energie


  Aardgas is daarnaast ook een kwalitatieve bron van energie: in België wordt het gas zelf, maar ook de ketels aan de strengste eisen onderworpen, er komen zo goed als geen stikstofoxiden vrij bij de verbranding ervan. De enige verbrandingsstoffen die vrijkomen zijn waterdamp (H2O) en kooldioxide (CO2), zij dan zeer beperkt.

 • Milieuvriendelijk


  Door de opwarming van de aarde toont de publieke opinie zich iets minder positief ten overstaan van kooldioxide dan enkele tientallen jaren terug, maar belangrijk is te beseffen dat aardgas in vergelijking met steenkool of andere fossiele brandstoffen toch een pak milieuvriendelijker is.

Begetube
Caleffi
Flamco
Reflex
Vaillant
Vasco
Uponor
Superia
Spirotech
Stelrad
Quantum_Vloerverwarming